Autor: Wojciech Kościk

Ilość wyświetleń: 464

Klauzula Informacyjna w związku z przetwarzaniem danych osobowych


Odsłuchaj

Powrót

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1, z późn. zm.), dalej RODO, informuję, iż:

  1. Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Burmistrz Szczebrzeszyna, Plac Tadeusza Kościuszki 1, 22-460 Szczebrzeszyn, tel. 846821095, email: um@szczebrzeszyn.pl.
  2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych możliwy jest pod adresem email: iodo@zeto.lublin.pl.
  3. Pana/Pani dane osobowe przetwarzane będą: a) w celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze związanego z załatwianiem sprawy prowadzonej w Urzędzie w zw. z art. 6 ust. 1 lic c RODO., b) w celu wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą przed zawarciem umowy w zw. z art. 6 ust. 1 lit. b RODO., c) w celu wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej Administratorowi w zw. z art. 6 ust. 1 lit. e RODO., d) w innych przypadkach Pana/Pani dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie na podstawie wcześniej udzielonej zgody w zakresie i celu określonym w treści zgody w zw. z art. 6 ust. 1 lit. a RODO.
  4. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych mogą być podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa oraz podmioty, z którymi zawarto umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.
  5. Pana/Pani dane osobowe przechowywane będą przez okres niezbędny do realizacji wskazanych w pkt. 3 celów, z uwzględnieniem okresów przechowywania określonych w przepisach szczególnych, w tym archiwalnych.
  6. Posiada Pan/Pani prawo do dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  7. Jeżeli przetwarzanie Pana/Pani danych odbywa się na podstawie zgody przysługuje Panu/Pani prawo do wycofania tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Wycofanie zgody możliwe jest poprzez przesłanie przez Pana/Panią oświadczenia o wycofaniu zgody na adres email: um@szczebrzeszyn.pl lub poprzez złożenie oświadczenia o wycofaniu zgody w sekretariacie Urzędu.
  8. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych w zakresie wymaganym ustawodawstwem jest obligatoryjne. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości rozpatrzenia sprawy. Podanie danych osobowych niewynikających z przepisów prawa jest dobrowolne i nie wpływa na tok rozpatrzenia sprawy. Jeżeli podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest wymogiem umownym lub warunkiem zawarcia umowy to co do zasady podanie jest dobrowolne, lecz brak ich podania uniemożliwi zawarcie i realizację umowy. 

Więcej informacji

Loga Unii Europejskiej, RP, lubelskiego